onsdag den 7. august 2013

observation på kcc

Den 6. august 2013 kigamboni

I dag har observeret i nursery klasserne, både den for de store børn og den for de små. Igen gik vi derfra med lidt ondt i maven. I to timer skulle de små børn lære at sige ”blackboard og cupboard”
læreren brugte de første 25 min på at tegne de to ting på en tavle, hvorfor efter hun i to timer pegede på de to ting og fik børnene til at gentage efter hende. Børnene virkede ikke som om de viste hva de sagde. Kun halvdelen skreg med på de to ord de sku lære, så da de blev spurgt enkeltvis, kunne de ikke ordene.
Efter pauses kommer vi over i klasse for de store børn hvor de havde engelsk. Her blev vi lidt overraskede over der måde at gøre tingene på. Undervisningsmetoden er den sammen, som i den lille klasse, men her bliver børnene så hevet op til tavlen. I dag f.eks skulle de lære at sige ”this is my friende, her/his name is___” for det første sagde læren det forkert, for det andet grinede de, eller blev sure hvis børnene sagde forkert, Sara og jeg var lidt chokerede, især når vi kommer fra Danmark hvor vi taler så meget om anerkendelse. I slutningen af timen skulle børnene have rettet deres homework. Det bad de os om at gøre, men hver gang vi satte tjektegn, som de havde vist os, men hver gang stod de og grinede, så vi sad med følelsen af det var os de grinede af.
Da vi gik der fra, var det med mange forskellige følelser. Vi føler virkelig vi kan gøre noget for de her børn, men vi følte os, også lidt ydmyget, fordi de grinte. Vi håber bare de voksne også får noget ud af det, og måske kommer til at forstå hvorfor vi bruger anerkendelse så meget som vi gør i Danmark og hvad det gør for barnets selvtillid.

Nu har vi så fået tildelt Engelsk, Matematik og Art/sport/game fagene for baby klassen og engelsk for top klassen, så nu skal vi i gang med at forberede undervisning for dem til det næste halve år, det bliver meget spændende og en stor udfordring.  

1 kommentar:

  1. Hvor er det fedt at du kan bruge bloggen til selv at reflektere og ikke mindst også at give os andre en mulighed for at følge din nye og helt anderledes virkelig. Held og lykke med det hele.
    :-) Lotte

    SvarSlet