onsdag den 21. august 2013

laaanng dag.. :)

Tirsdag 20. august 2013

En dag med undervisning, hjemmebesøg, akrobatik og endnu et strømsvigt.

Vi havde denne gang gjort os meget umage med at forberede engelsk undervisningen. Vi havde fået kopieret sider, med forskellige sætninger, de skulle øve sig på at skrive og vi opdelte baby klassen i gode og ikke så gode. Derfor var vi nød til at bede læren om hjælp, for der er to rækker i klassen og niveau 1 og niveau 2 ville vi gerne have på hver sin række. Læren stiller sig op og råber som hun plejer af børnene mens hun flytter rundt på dem. Det undre mig at hun taler så meget, bare for at flytte rund på dem, så jeg bliver lidt mistænksom og spørger ”du fortæller vel ikke børnene, hvorfor vi flytter dem?!” så kigger hun bare på mig og siger ja. Jeg tror jeg kom til at rynke panden da jeg lidt hårdt sagde til hende at det syntes jeg bestemt ikke hun skulle gøre!
Men på trods af det, gik undervisningen rigtig godt, dog stadig meget larm, men syntes jeg er mere positiv.
Efter vi havde undervist, skulle vi selv have swahili undervisning for første gang, det var lidt af en udfordring, men vi skal nok lære det.
Efter undervisningen, skulle vi skynde os hjem og spise frokost, inden vi skulle på hjemmebesøg. Nas har sagt vi må spise på KCC, fordi der er så mange fattige, som måske ikke har mad med, så fair nok, vi skynder os hjem, det undre os bare at de ”meget enegergeret” lære så sidder og spiser foran børnene i timerne.

For en gang skyld var socialrådgiveren, der til tiden, så hun nåede at fortælle os om den familie vi skulle ud til inden kom der ud. Det var en dreng på 16, der havde været oppe og slå og blevet bevidstløs, så han var blevet indlagt, siden da, har han ikke kunne høre. Han er så blevet taget i at ryge hash og er derfor med i projektet. Han bor hos sin mor og stedfar. Stedfaren, vil bare ikke betale noget til sønnen, så han sover på et lille tæppe, fordi stedfaren ikke vil betale en madras til ham. Han er en rigtig sød dreng der har afsluttet primery school og nu kommer på kcc hver dag, hvor han lære at lave armbånd. En af nabo drengene er også med i unicef programmet, men han kommer aldrig på kcc, han siger bare der hjemme at han er på kcc, men i dag mødte vi han storebror som han bor hos, så vi havde lige et impulsivt møde med ham. Han ville prøve at tale med sin bror og få ham til at ta på kcc, eller bare fortælle ham hvor han så var, nu han ikke er på kcc.

Efter hjemmebesøget, sku vi tilbage til kcc og starte saras akrobatik hold op. Vi havde spurgt og vi kunne få en hjælper, fordi vi som sædevandlig ikke kan sproget, så det er svært at lære dem noget. Heldigvis er der en rigtig sød fyr der hedder juma, som er akrobat og som er god til engelsk, han hjalp. Det var lidt kaos, vi havde sagt at 10-15 børn ville være perfekt, men da vi gik i gang kom der flere og flere, så vi endte nok med 25-30 børn. Vi tre andre hjalp på saras kommando, men der går nok et par gange før vi får det helt på plads, det med at gribe rigtigt osv.

vi kom så hjem efter en lang dag, da klokken var 18 var der selvfølgelig ingen strøm igen, og internettet virker heller ikke, så det var bare at få lidt mad og så faktisk på hoved i seng.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar