onsdag den 16. oktober 2013

Tiden flyver af sted.

16 oktober 2013

feltdagbog


Vi prøver stadig at finde en ny familie til den ene af drengene. Desværre går alting meget langsom hernede. Vi har dog fået drengene i gang med noget swahili undervisning, da deres niveau var for lavet til at de kunne følge med i engelsk.

Nu har vi så i stedet et andet probelem, vi havde en af drengene, der skulle være alene hjemme i en uge mens hans mor skulle besøge hans søster. Problemet er så bare nu, at moren stadig ikke er kommet hjem og nu er der gået tre ugen. Maria har prøvet at få fat i moren, men hendes telefon har ikke forbindelse. Så nu ved vi ikke helt hvad vi skal gøre.

Sara skulle på ferie i to uger til zanzibar og i de samme uger havde socialrådgiveren så også taget ferie, hvilket var lidt problematisk, for jeg kan stadig ikke nok swahili og Maria kan heller ikke engelsk. Vi har aftalt vi nok skulle finde ud af det.
Søndag får jeg så at vide at socialrådgiveren, ikke har fået lov til at holde ferie alligevel, da der er for mange der holder ferie, så jeg blev vildt glad, for så ville de næste uger ikke være så svære.
Mandag melder hun sig så bare syg, så det var bare mig og Maria den næste uge alligevel, heldigvis fandt vi en af de andre på kcc, der kunne agere tolk.

Vi startede ugen med at besøge en af drengenes skole, for han havde nogle problemer med at han blev mobbet, fordi de andre børn viste han havde stjålet.
Vi talte med hans lære, og hun får åbenbart ikke så meget i løn, så børnene skal komme med bidrag til hende. De børn der så ikke kommer med noget, som vores dreng, da han er meget fattig, bliver så udstillet foran de andre børn. Så det at børnene viste han havde stjålet, blev bare gjort værre fordi læren udstillede ham. Vi forsøge at tale med hende og jeg spurtge flere gange, hvorfor det var nødvendigt at udstille børnene på den måde, men det kunne hun ikke rigtig svare på, hun fejede mig bare lidt af og lovede hun nok skulle tage sig af problemet, med de andre børn. Det var som om hun ikke rigtig forstod hun også var en del af problemet. Vi skal der hen igen og se hvordan det går her om et par uger.

I denne uge har vi været til møde hos regeringen, hos noget der hedder money support, som har nogle penge vi kan give til fem familier, så de kan starte en lille virksomhed.

Vi har bare det probelem, at de familier vi gerne vil hjælpe, enten har et job, eller er for gamle til at starte en virksomhed. Så vi skal finde ud af hvordan vi så kan hjælpe dem.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar